Default
 • Schade autoverzekering
 • Schade ontstaan in het buitenland
 • Autoruitschade
 • Waarborgfonds Motorverkeer


 • Autoruitschade

  Een sterretje, een barst of erger, een autoruit kan veel hebben, maar is toch kwetsbaar.

  Geen probleem als u WA beperkt casco (WA+) of WA volledig casco (All Risks) verzekerd bent, daar bent u dan voor verzekerd.
  Als u de schade laat herstellen door een bij de maatschappij aangesloten bedrijf, vervalt zelfs uw eigen risico waardoor de schade u niets kost. Bij het vervangen van een ruit verleent de maatschappij doorgaans een korting van 50% op het standaard eigen risico, u betaald dus slecht 50 % van het eigen risico!

  Hoe regelt u de ruitschade?
  U hoeft ons of de maatschappij niet te bellen, maar kunt rechtstreeks in contact treden met bijvoorbeeld Autotaalglas® of Carglass®. U hoeft alleen uw groene kaart mee te nemen, en de rest wordt voor u geregeld. Het eigen risico wat overblijft rekent u zelf af met één van deze bedrijven en de verdere afhandeling geschiedt rechtstreeks met uw verzekeringmaatschappij. 

  Afhankelijk van de maatschappij waar u verzekerd bent kunt u gebruik maken van de SchadeGarant regeling of de Focwa regeling. Indien u wilt weten onder welke regeling uw maatschappij valt, klik dan op Focwa of SchadeGarant.